Bygge skole eller barnehage? Derfor er modulbygg perfekt!

Forfatter: Simon Ruud, 13.10.2020

Er det én ting som er nødvendig når du har med barn og ungdom å gjøre, så er det fleksibilitet. Det gjelder i livet, og det gjelder omgivelsene og miljøet de skal lære i.

Modulbygg er en fleksibel løsning som gir rom for å bygge den ultimate skolen og barnehagen basert på behovet rundt det enkelte bygg.  

De beste forutsetninger for god læring 

Når du skal sette opp et bygg som skal huse barn eller tenåringer i opptil åtte timer om dagen, er det viktig å rette fokuset mot miljøet. God luftkvalitet og mye naturlig lys er essensielt for et godt læringsmiljø. Er ikke disse to faktorene til stede, kan det bli vanskelig for både store og små å konsentrere seg gjennom dagen. For å forsikre dere om at luft– og lyskvaliteten er god nok, er det viktig at byggene og ventilasjonssystemene følger Arbeidstilsynets og Direktoratet for Byggkvalitet sine krav og bestemmelser. 

 

Bygge barnehage? Les mer om modulbygg for barnehage her. 

Ulike personer, ulike rom, ulike behov 

Mulighetene med modulbygg er tilnærmet uendelige, da graden av fleksibilitet er stor og dere selv kan velge den planløsningen dere trenger. Dere kan se på et modulbygg som massive byggeklosser uten manual: dere kan sette sammen de ulike delene slik at det blir det bygget dere trenger. Det er også fleksibelt i den forstand at det kan endres i senere tid, for eksempel om dere skulle trenge mer plass, eller bygget skal gjenbrukes til et annet formål, for eksempel som klubbhus eller kontorlokale. 

 Kjøkken på Bakås skole

Fleksibiliteten ved modulbygg stopper ikke ved selve byggets utforming. Alle rom (inkludert toaletter), døråpninger og passasjer er tilrettelagt rullestolbrukere og de barna med andre typer bevegelseshemninger. 

 

Bygge skole? Les mer om modulbygg for skole her. 

Leie eller eie – det er opp til dere 

Nå som dere har bestemt at modulbygg er den riktige veien å gå for dere, kan dere også finne ut om dere ønsker å leie eller eie. Har dere kun behov for å utvide skole- eller barnehagebygget for en kortere periode, kan det også være et alternativ å leie modulene dere trenger. 

Enda en fordel med modulbygg for skole og barnehage er at det bygges på kort tid. Mens vi produserer modulene på fabrikk, klargjør vi tomten det skal reises på, og sparer på den måten både tid og ressurser. 

 

Les mer: 5 fordeler med modulbygg 

Smarte løsninger for en liten verden 

Når vi bygger barnehager, bruker vi anerkjente arkitekter for å utarbeide løsningene. Dette for å ivareta barnas behov på best mulig måte. Små barn trenger blant annet mer visuell stimuli enn større barn, og det er slike ting våre samarbeidspartnere legger vekt på. Brukervennlige løsninger står også sentralt i planleggingen, for å få mest ut av den plassen som er til rådighet. 

Innsiden av klasserom på Ruseløkka skole  

Kompetanse og erfaring til deres disposisjon

Vi i Malthus Uniteam (en del av Modulaire Group) har lang og bred erfaring med modulbygg for skoler og barnehager. Vi vet hva som er viktig og nødvendig, og utvikler stadig kompetansen vår. Utvikling gjelder også for modulbyggene, så de følger tekniske bestemmelser og fremtidens behov. 

 

Vi stiller gjerne med vår kompetanse for å bistå dere med å forme et bygg som svarer til alle deres behov og forventninger. Ta kontakt med oss for et godt tilbud! 

Siste nyheter

Hva er forskaling av fundament og hvorfor er det nødvendig?

08.09.2020

Uansett om dere skal bygge bolig, kontorbygg eller skyskraper, så trenger dere en forskaling av fundamentet for å konstruere en trygg og forsvarlig grunnmur.

Les mer

Utvidelsen av Skånland Skole

26.08.2020

Nybygget ved Skånland skole er i rute

Les mer
Nyhetsarkiv