Utvidelsen av Skånland Skole

26.08.2020

Nybygget ved Skånland skole er i rute

Nybygget ved Skånland skole er i rute

Til jul kan småskoletrinnet ved Skånland skole ta i bruk et nytt undervisningsbygg med sju klasserom, ti grupperom, SFO-rom og et spesielt handicaprom.

Bygget som har to etasjer er på 1660 m² og vil ha plass til hele småskoletrinnet som til nå har hatt trange og uhensiktsmessige lokaler i paviljongen.

Stor, lyse lokaler

Tjeldsund kommunes prosjektleder for bygget har vært Jørn Myhre, og han er svært fornøyd både med byggeprosessen og resultatet.

–Det har vært et artig prosjekt å holde på med, og Malthus Uniteam har innfridd på alle områder. Bygget skal romme 1. til 4. klassetrinn med omkring 112 elever, og det vil være klart til innen 11. desember som lovet. Her får elevene store og lyse klasserom med god akustikk. Renholderne har allerede vært her for å se på lokalene, og de gleder seg til å gjøre reint her. Her er blant annet ingen dørterskler, noe som gjør at de kan kjøre med maskiner gjennom hele bygget, og det vil gjøre arbeidsdagen deres enklere. I tillegg til undervisningslokalene har vi også hatt fokus på utearealene. Her vil elevene kunne aktivisere seg med forskjellige lekeapparater, bål-hus, små originale hytter og en akebakke som også blir en del av et amfi utenom vintersesongen.

Godt samarbeid

Også Malthus Uniteam, som har hovedkontor i Stavanger, er fornøyd med prosjektet. De har levert skolebygg i 25-30 år, og senior prosjektleder Tom Meek sier at dette er ett av de beste byggene som de har levert til undervisningsformål.

– Vi er glade for å kunne vise fram bygget slik at alle kan se at vi holder det vi har lovet, og at vi er i rute. Alt har gått etter planen, og vi har ikke hatt noen forsinkelser på grunn av corona. Samarbeidet med Tjeldsund kommune som byggherre har vært positivt hele veien. Alle som har vært engasjert i bygget har vært positive, og de har vært løsningsorienterte og har ikke latt seg stoppe av problemer. Det har selvfølgelig vært utfordringer, noe som er naturlig når et nytt bygg skal kobles sammen med et gammelt, blant annet når strøm og gulvvarme skal hentes fra et eksisterende bygg. Vi startet gravinga den 11. mai, modulene kom midt i fellesferien og siden har arbeidet gått kontinuerlig.

Lokale firma leverer

Meek er også fornøyd med de lokale firmaene som har hatt oppdrag i byggeprosessen.

– I tillegg til en del større firma fra Rogaland, har en rekke lokale firma gjort en god jobb på dette prosjektet. Blant disse er Fagerhaug Maskin, Larsen Bygg og Anlegg, Terra Consult, Team Eriksen og Maling og Miljø.

 

 

Siste nyheter

Slik hjelper våre modulbygg vanskeligstilte

11.11.2020

Noen ganger kan omstendigheter gjøre livet litt mer utfordrende, og man kan finne seg selv i en situasjon der man ikke har noe sted å bo. Våre boliger for vanskeligstilte (BFV-boliger) er beregnet for de i samfunnet som trenger en midlertidig, verdig plass å komme seg tilbake til hektene igjen.

Les mer

Bygge skole eller barnehage? Derfor er modulbygg perfekt!

13.10.2020

Er det én ting som er nødvendig når du har med barn og ungdom å gjøre, så er det fleksibilitet. Det gjelder i livet, og det gjelder omgivelsene og miljøet de skal lære i.

Les mer
Nyhetsarkiv