Hva er modulbygg og hvordan fungerer de?

Forfatter: Simon Ruud, 19.08.2020

Å bruke bygningsmoduler når du skal sette opp et nybygg er en tidseffektiv og pengebesparende metode. Kravene til modulbygg er svært strenge, slik at dere er sikret et bygg med god kvalitet.

  • Bakås skole
  • Hadsel Helsehus

Når det settes opp modulbygg brukes det prefabrikkerte bygningsmoduler (vegg, etasjeskillere, tak og så videre). Modulene forhåndsproduseres på fabrikk og fundamentet blir satt opp på tomten i forkant av monteringen (som skjer på stedet).

I 2014 ble SINTEF Byggforsk engasjert av Husbanken for å se nærmere på bruken av modulbygg sammenlignet med tradisjonelle, plassbygde løsninger. De kom frem til at «… dersom aktørene har god kompetanse på bygging med moduler kan det gi mange fordeler fremfor tradisjonelle, plassbygde løsninger».

Faktorer som klima, bygningstype og økonomi spiller store roller når det kommer til å skulle sette opp et modulbygg, men med de riktige entreprenørene på teamet, er dette problemer som kan løses uten videre komplikasjoner.

 

Flere positive fordeler med modulbygg

Det er helt klart mange positive fordeler ved å sette opp modulbygg. Kort byggetid, økonomisk gunstig, effektivt oppsett, god kvalitet og gjennomført FDV-dokumentasjon er bare noen av dem. Skal dere sette opp en bygg, for eksempel en barnehage eller et sykehjem, som helst skulle vært ferdig i går, kan et modulbygg være løsningen.

Selv om modulbygg kan være noe låst når det gjelder rom- og planløsninger, samt ha noen begrensninger når det gjelder det estetiske uttrykket, har vi utviklet flere ulike pakkeløsninger som kan passe ethvert behov. Vi har modulløsninger på alt fra barnehager, boliger, skoler og kontor, samt helse- og omsorgsboliger og sykehjem.

 

Ulike modulbygg for ulike behov

Det er ikke sånn at det finnes én mal når det kommer til modulbygg. På samme måte som tradisjonelle bygg, kommer modulbygg i alle størrelser og former. Det gjelder å finne den som er rett for deres behov.

Når det kommer til sykehjem for eksempel, er vi i Malthus Uniteam svært opptatte av at modulbyggene som leveres har gode løsninger som er økonomisk gunstige, samtidig som det møter alle byggtekniske krav. På den måten kan ressursene heller gå til beboerne som faktisk skal bo der. Trivsel og brukervennlighet er to nøkkelord vi legger stor vekt på.

Barnehager trenger et godt innemiljø og fleksibilitet. Ventilasjon er viktig, og noe vi passer på å ta hensyn til. Vi bruker kvalifiserte arkitekter på alle våre modulbygg, slik at brukervennlighet og smarte løsninger forblir i fokus.

Se hvordan Forneburingen barnehage brukte modulbygg for å skape en stor og flott barnehage satt sammen av fire bygninger.

Vi leverer også boliger for vanskeligstilte. Disse er tilrettelagt de som trenger en bolig som er robust, moderne og enkle å vedlikeholde. Rommene er praktiske og løsningene åpne, slik at det er lett å bevege seg rundt.

Kan modulbygg kan være noe for dere? Våre modulbygg kan enten kjøpes for selveie, eller leies for kortere eller lengre perioder. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat, slik at du kan få svar på det du lurer på.

 

Kontakt oss - Modulbygg
First
Last
Adresse *
Adresse
By
Fylke
Postnummer
Ved å sende inn skjema aksepterer du automatisk villkårene

Siste nyheter

Slik hjelper våre modulbygg vanskeligstilte

11.11.2020

Noen ganger kan omstendigheter gjøre livet litt mer utfordrende, og man kan finne seg selv i en situasjon der man ikke har noe sted å bo. Våre boliger for vanskeligstilte (BFV-boliger) er beregnet for de i samfunnet som trenger en midlertidig, verdig plass å komme seg tilbake til hektene igjen.

Les mer

Bygge skole eller barnehage? Derfor er modulbygg perfekt!

13.10.2020

Er det én ting som er nødvendig når du har med barn og ungdom å gjøre, så er det fleksibilitet. Det gjelder i livet, og det gjelder omgivelsene og miljøet de skal lære i.

Les mer
Nyhetsarkiv